Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح و ایده استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای غرب استان تهران در قالب پایان‌نامه دانشجویی حائز رتبه پژوهشگر برتر و جایزه ویژه در جشنواره پایان‌نامه‌های برتر «خیام» شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، طرح و ایده دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی به عنوان استاد راهنمای دانشجو الهه آل ابراهیم دهکردی در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته گیاهان دارویی با عنوان «مطالعه خصوصیات فیتوشیمیایی و زیستی پیاز بن سرخ (Allium jesdianum Boiss.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

& Buhse ) و موسیر (Allium hirtifolium Boiss) کشت شده در شرایط آب و هوایی شهرکرد در مقایسه با جمعیت‌های وحشی آنها» از سوی هیأت داوران نخستین جشنواره پایان‌نامه‌های برتر خیام سال 1397 به عنوان پایان‌نامه برتر برگزیده شد.

در این جشنواره از الهه آل ابراهیم دهکردی (دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد)، دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی به عنوان استاد راهنما (استاد گیاهان دارویی و معطر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس) و دکتر محمود رفیعیان کوپایی استاد مشاور (استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد) به عنوان پژوهشگران برتر تجلیل شد.

عبدالله قاسمی پیربلوطی رئیس دانشکده کشاورزی و مسئول مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرقدس در این راستا به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: دلیل اصلی انتخاب این پروژه تحقیقاتی در قالب پایان نامه دانشجویی از سوی این جشنواره می­‌تواند به دلیل کاربردی بودن و مساله‌محور بودن این پژوهش باشد.

قاسمی پیربلوطی یکی دیگر از دلایل انتخاب این پایان نامه را علاقه‌مندی، انگیزه بالای دانشجوی تحصیلات تکمیلی برای فعالیت‌‌های پژوهشی و سطح علمی قابل قبول دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی (الهه آل ابراهیم دهکردی) عنوان کرد.

وی درباره بیان مساله، اهمیت و ضرورت تحقیق انجام شده بیان کرد: یکی از موضوعات و اولویت­‌های اصلی تحقیقات در زمینه گیاهان دارویی و معطر در زمینه اهلی کردن و کشت گونه‌‌های ارزشمند اندمیک یا انحصاری ایران بر اساس اولویت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و وزرات جهاد کشاورزی است.

رئیس دانشکده کشاورزی واحد شهرقدس اظهار کرد: متأسفانه سال‌­های گذشته به دلیل برداشت­ های بی رویه و ناپایدار گیاهان دارویی و معطر از عرصه­ های طبیعی، انقراض تعداد زیادی از گونه های ارزشمند دارویی و معطر را در پی داشته است که با کشت خارج از زیستگاه­ های طبیعی آن­ها، علاوه بر تولید مواد موثره ارزشمند و مورد نیاز صنایع داروسازی، آرایشی - بهداشتی و غذایی می توان گام­‌های مثبتی را برای حفط و صیانت از این گونه های ارزشمند گیاهی برداشت.

قاسمی پیربلوطی گفت: انتخاب دو گونه ارزشمند موسیر و بن سرخ به عنوان پروژه تحقیقاتی پایان نامه کارشناسی ارشد الهه آل ابراهیم دهکردی به دلیل ارزش تغذیه‌ه­ای دارویی این دو گونه بوده است که از مهم‌ترین خواص درمانی پیاز آن­ها، می­ توان خواص ضدمیکروبی، اثرات مثبت بر تنظیم قند خون در افراد دیابتی، درمان سرماخوردگی، درمان برخی بیماری‌­های کلیوی و عروقی و غیره را نام برد.

مسئول مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرقدس با بیان اینکه از اهداف دیگر این مطالعه مقایسه خواص دارویی و تغذیه ای گونه های کشت شده با جمعیت های وحشی آن بوده است گفت: در نهایت نتایج این تحقیق بیانگر کشت موفق این گونه ها خارج از زیستگاه­ های طبیعی در شرایط مزرعه و عدم تفاوت معنی دار از نظر خواص تغذیه­‌ای و دارویی بین نمونه های کشت شده با جمعیت­ های جمع آوری شده از رویشگاه­‌های غرب کشور بوده است.

به گزارش آنا، از نتایج این پایان­ نامه تعدادی مقاله در مجلات معتبر بین المللی و داخلی چاپ و در همایش­ های بین المللی و ملی ارائه شده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۰۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به‌منظور گسترش همکاری‏‌های علمی، پژوهشی، آموزشی و کاربردی با هدف بهره‌‏مندی از ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری طرفین در حوزه‌های علم و فناوری، تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و شرکت لبنیات کالبر اراک در حوزه‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی، صنعتی، کارآفرینی و اشتغال با هدف تعامل و ارتباط مشترک بین دو سازمان، در دفتر مدیرعامل شرکت لبنیات کالبر اراک امضا شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در حاشیه این مراسم به خبرنگار آنا گفت: هدف از این تفاهم‌نامه، همکاری‌های پژوهشی، فناوری و خدمات تخصصی دانشگاه و شرکت، آموزش، مهارت‌آموزی و پرورش نیرو‌های آموزش‌دیده و ماهر در زمینه‌های تخصصی مورد نیاز طرفین و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی است.

مرتضی قاسمی افزود: انجام امور مطالعاتی در رابطه با فرآورده‌های لبنی و صنایع وابسته، مشارکت و همکاری در توسعه و تدوین دانش فنی تولید محصولات غذایی، مشارکت و همکاری در تجاری‌سازی دستاورد‌های پژوهشی و فناورانه، مشارکت و همکاری در زمینه توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه از طریق اجرای پروژه‌های تحقیقاتی -کاربردی موردنیاز طرفین با تأکید بر عارضه‌یابی زنجیره توسعه و تکوین محصول و شبکه‌سازی هوشمند با بهره‌گیری از امکانات طرفین و جذب سرمایه‏‌گذاران داخلی و خارجی و جلب مشارکت صنعتگران حوزه صنایع غذایی و فعالان اقتصادی جهت اجرایی کردن طرح‌‏های مشترک از موضوعات این تفاهم‌نامه است.

وی، همکاری در زمینه حمایت از دانشجویان درراستای گذراندن دوره‌های کارآموزی و کارورزی و کارآموزی طرح پویش، همکاری و تعامل در اجرای طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت نیروی ماهر و متخصص از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، تعامل طرفین به‌منظور حمایت و هدایت موثر پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت خلق پژوهش‌های کاربردی موردنیاز طرفین، مشارکت و همکاری در برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی موردنیاز برای توانمندسازی مدیران و کارکنان دانشگاه و شرکت براساس ضوابط و مقررات طرفین با صدور گواهینامه‌های معتبر، مشارکت و همکاری در زمینه برگزاری بازدید‌های علمی و تور‌های تخصصی و صنعتی، بازدید از نمایشگاه‌ها، واحد‌های صنعتی و همچنین امکان بازدید مدیران و کارکنان شرکت از توانمندی‏‌های دانشگاه، همکاری دوجانبه درباره حوزه‌های تخصصی مرتبط را از مهم‌ترین موضوعات تفاهم‌نامه برشمرد.

دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی یادآور شد: طراحی، مشارکت و همکاری در برگزاری نمایشگاه‌‌ها، همایش‌ها، سمینار‌های داخلی و بین‌المللی و استارت‌آپ‌ها علمی مرتبط با صنایع غذایی و فرآورده‌های لبنی به صورت مشترک، دعوت استادان خبره داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف برای دانش‌افزایی متخصصین طرفین، مشارکت و همکاری در راه‌اندازی، تکمیل و تجهیز مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها و سرا‌های نوآوری با انتفاع طرفین (مطابق تبصره ۲ ماده ۲)، استفاده از توان علمی اعضای هیأت علمی و متخصصان طرفین، به کارگیری امکانات تحقیقاتی و پژوهشی طرفین جهت انجام پروژه‌های پژوهشی، تدوین و انتشار کتاب و مقالات، استفاده متقابل از تجهیزات و امکانات آموزشی و پژوهشی به‌خصوص برای آموزش دانشجویان و سایر زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی ـ تحقیقاتی و کاربردی که در آینده برحسب صلاحدید امکان آن فراهم شود، از دیگر موارد توافق طرفین است.

این تفاهم‌نامه در ۱۲ ماده و در ۳۹ بند و ۷ تبصره به امضای مرتضی قاسمی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و عباس داودآبادی مدیرعامل شرکت لبنیات کالبر اراک رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر برگزار شد
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • گرامیداشت سالروز استاد مرتضی مطهری و روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
  • جشنی به بلندای عشق به فرزندان این مرز و بوم/ عاشقانی که سوختند و هنر آموختند
  • جشنی به بلندای عشق به فرزندان این مرز و بوم/ عاشقانی که سوختند تا هنر بیاموزند
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی