Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: قدرت نرم و صنایع فرهنگی ابزاری کارآمد برای تحول فرهنگ و اقتصاد است و این قدرت نرم می‌تواند مرز‌ها را درنوردد و ضمن نفوذ در فرهنگ ها، اقتصاد را متحول کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در همایش گرامیداشت حیکم خیام نیشابوری که در دانشگاه نیشابور برگزار شد، گفت: آنچه که باعث ظهور دانشمندان و تجربه موفق برتری علمی می‌شود، زیست بومی مساعد است که همه بخش‌های آن به خدمت تبلور نوآوری و خلاقیت‌های نیروی انسانی در می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ستاری با بیان اینکه باید به این باور برسیم که نوآوری و فناوری خریدنی نیست بلکه آموختنی است، ادامه داد: دانشمندان بزرگی، چون خیام و عطار نیشابوری از هزار سال پیش میراث ارزشمندی را برای کشور به ارمغان گذاشتند که تا کنون ماندگار بوده و به عمق دیگر فرهنگ و تمدن‌ها نفوذ یافته است. این ماندگاری و اثرگذاری به واسطه وجود یک محیط مساعد، بروز و تبلور خلاقیت‌های این دانشمندان ممکن شد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: قدرت نرم و صنایع فرهنگی ابزاری کارآمد برای تحول فرهنگ و اقتصاد است و این قدرت نرم می‌تواند مرز‌ها را درنوردد و ضمن نفوذ در فرهنگ ها، اقتصاد را متحول کند.

وی تکرار دوباره دوران درخشان پیشرفت‌های علمی با ظهور دانشمندانی، چون خیام نیشابوری را در گرو شکل گیری زیست‌بوم مساعد بروز خلاقیت‌های جوانان کشورمان دانست و گفت: امثال خیام، عطار، حافظ، سعدی فارابی و ابن‌هیثم اکنون در میان فرزندان ما حضور دارند؛ ما همان ملت میزبان و پرورش دهنده این چنین دانشمندان و فرهیختگانی هستیم، اما باید زیست‌بومی فراهم کنیم تا این ظرفیت‌های نهفته توانایی بروز و ظهور پیدا کنند.

به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، اگر می‌خواهیم شاهد چنین دانشمندان برجسته‌ای باشیم، به زیست بومی نیاز داریم که همه اجزای آن در هماهنگی و تعامل با یکدیگر کار کنند.

ستاری با بیان این که دانشگاه نقطه آغاز حل مشکلات جامعه در عرصه‌های گوناگون از جمله اقتصاد است، افزود: دانشجویان ما با پول مالیات و دولت درس خوانده‌اند تا مشکلات همین کشور را حل کنند. دانشگاه استان باید بتواند با تربیت دانشجوی خلاق و کارآفرین، گامی برای حل مهم‌ترین و بنیادی‌ترین مشکلات بومی و کشور بردارد. رسالت مهم مسئولان استان و مردم فراهم کردن محیط مساعدی است که جوان تحصیل کرده، با انگیزه و با اشتیاق بازگشت به بوم خود، گامی برای حل مشکلات بومی بردارد.

وی افزود: قرار بود دانشگاه‌های ما محصولات و فرآورده‌های خود یعنی دانشگاهیان خلاق را برای حل مشکلات عمده با ظهور و بروز بخشیدن ایده‌های نوآورانه و بلندپروازانه جست و جو کنند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری بر اهمیت توسعه بر مبنای ویژگی‌ها و مزیت‌های بومی تأکید کرد و گفت: باید ببینیم که توسعه را چگونه و بر چه مبنایی تعریف می‌کنیم. صنایع فرهنگی و خلاق، مزیتی منحصر به فرد است که با وجود یک فرهنگ و شناخت درست، به اقتصاد تبدیل می‌شود.

به گفته وی، باید از گذشته بیاموزیم و به آینده بنگریم و از اندوخته‌ها گذشته، توشه‌ای ارزنده برای توسعه فراهم کنیم. آینده این شهر و کشور با توسعه‌ای تحمیل شده از بیرون محقق نمی‌شود و توسعه زیست بوم کارآ، رینی با کم کردن معضلات آن و فراهم کردن یک محیط مناسب برای نوآوری جوان‌ها است.

ستاری با بیان اینکه نسل جدیدی از کارآفرینان جوان و خلاق رشد قابل قبول خود را بدون تکیه به درآمد‌های دولتی به دست آورده اند، اظهار کرد: این چنین رشدی به واسطه وجود یک محیط اتفاق می‌افتد و امیدوارم نگرش بخش‌های گوناگون استان به سمت و سویی باشد که محیط لازم برای این کارآفرینان فراهم شود.

وی تعریف نادرست مفهوم توسعه را عارضه‌ای ناشی از سایه گستراندن فرهنگ اقتصاد خام‌فروشی و نفت محور دانست و گفت: به طور مثال در شهر اصفهان با فرهنگ غنی و نوآوری، مسیر توسعه را به اشتباه پیمودیم و با نیت خیر، علیرغم ایجاد انواع صنایع و شهرک‌های صنعتی، جزو دارندگان رتبه در درصد بیکاری است. در حالی که می‌توانستیم با پرورش صنایع نرم و فرهنگی این شهر را صاحب یک توسعه پایدار و درون‌زا کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پیشرفت را با اصلاح و تحول در نوع نگرش نسبت به فرهنگ، توسعه و مهم‌تر از همه آموزش دانست و گفت: توسعه یک امر درونی است و به واسطه نیروی انسانی خلاق، حذف بروکراسی ها، ارزش و بها بخشیدن به کار آفرین اتفاق می‌افتد. مهم‌ترین رکن توسعه، ارج نهادن و بازتعریف جایگاه کارآفرین است. برای این کارباید نوع دیدگاه ما که با سایه گستردن اقتصاد نفتی تغییر کرده است به جایگاه پیشین بازگردد.

وی با بیان اینکه جوانان باید برای پیشرفت و تحقق آرزوهایشان از استخدام دولتی فاصله جدی بگیرند، افزود: دانشگاهی که نفت‌پایه و مدرک‌محور باشد از تأثیرگذاری بازمی ماند. این اتفاق هنگامی اصلاح می‌شود که نگرش و جهت‌گیری دانشگاه تغییر کند به طوری که نگاه تمنایی به درآمد‌های دولتی نداشته باشد. دانشگاه بخش مهمی از درآمد‌های خود را از محل فروش فناوری، قرارداد‌های ارتباط با صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی دانشگاهیانش کسب کند.

ستاری با بیان اینکه شهر بزرگی مانند نیشابور جوانان مستعدی دارد که می‌تواند با هم دلی برای ایجاد یک محیط مساعد، تجربه ظهور دانشمندان برجسته و خلق نوآوری را تکرار کند، افزود: به طور کامل آمادگی داریم تا معیار‌ها و باور‌های توسعه را بر مبنای یک اقتصاد خلاق، نوآور و متکی به جوانان تحصیل کرده برآمده از دانشگاه بازتعریف کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین از فرآیند احداث مجتمع فرهنگی افلاک نمای خیام دیدن و افلاک نما را افتتاح کرد.

این مجتمع فرهنگی و علمی، با زیربنای دو هزار و ۸۸۹ متر مربع شامل دو هزار و ۸۰۰ متر مربع سقف محصور، ۳۷ متر مربع رواق کناری، ۵۲ متر مربع کنسول و پیشامدگی ساختمان و سردر ورودی است که در سه طبقه احداث شده‌است.

ستاری همچنین با حضور در آرامگاه حکیم خیام، عطار نیشابوری و کمال الملک به بزرگان شهر نیشابور ادای احترام کرد.

وی در ادامه سفر خود به نیشابور با حضور در شهرک صنعتی خیام از دو شرکت دانش‌بنیان شرق صنعت نیشابور و متالوژی پودر خراسان دیدن می‌کند تا دغدغه‌ها و لازمه‌های رونق تولید را از زبان فعالان فناور این کسب و کار‌ها بشنود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور دانشگاه نیشابور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای نمرات تحصیلی رائفی پور؛ نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی

بنابر آنچه اقتصاد۲۴ نوشته است، علی اکبر رائفی پور که سال‌ها در محافل رسانه‌ای او را با مدرک فوق دیپلم یا کارشناسی حسابداری معرفی می‌کردند بالاخره مدرکش منتشر شد و مشخص شده که وی کارشناس حسابداری دانشکاه پیام نور شاهد را با معدل ۱۵ دارد.

در بسیاری از محافل علمی مدرک دانشگاه پیام نور صرفا برای ارائه به دستگاه‌های دولتی برای افزایش حقوق! شناخته می‌شود و بار علمی ندارد. نکته قابل توجه نمره زبان فارسی رائفی پور بوده که ۱۳ است و در مقابل نمره زبان خارجی وی ۱۴ است.

رائفی پور که اخیرا در قامت یک نظریه پرداز اقتصادی خود را مطرح می‌کند نمره درس "توسعه اقتصادی" و "پول و ارز بانکداری" وی هر دو ۱۳ شده است!

منبع: اقتصاد ۲۴

tags # علی اکبر رائفی‌پور سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC
  • دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • افشای نمرات تحصیلی رائفی پور؛ نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار