Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@11:13:22 GMT

بزرگداشت روز ملی خیام نیشابوری به صورت مجازی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۸۶۹۶

بزرگداشت روز ملی خیام نیشابوری به صورت مجازی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علیرضا قامتی رئیس ستاد بزرگداشت روز ملی حکیم خیام نیشابوری گفت: ما در جهان با وجود فرهنگ ایرانی واسلامی وشخصیت‌هایی همچون خیام، عطار، فضل بن شاذان نیشابوری که شناسنامه فرهنگی ایران و جهان هستند، شناخته می‌شویم چرا که این بزرگ مردان تاریخ تمدن ایران وجهان را ساخته اند و ما با عنایت به آرا و افکار این شخصیت وارسته ، حکیم عمر خیام نیشابوری ، می‌توانیم تصویری روشن برای نسل‌های حاضر و آینده ایجاد نماییم و امروز نیشابور مفتخر است گوهر‌های دردانه‌ای را پرورش داده که موجب معرفی کشور به جهان شده‌اند ، بنابراین احیای برنامه‌های فرهنگی به ویژه در حوزه تمدنی بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹ ساعت ۱۱ صبح همزمان با بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام نیشابوری جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان در باغ مصفای خیام با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار و سپس حاضرین به نمایندگی از تمام مشتاقان خیام در جهان، ایران ونیشابور آرامگاه حکیم فرزانه‌ی نیشابور را گلباران خواهند کرد.

نایب رییس شورای فرهنگ عمومی نیشابور ادامه داد: روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹ از ساعت ۲۱ الی ۲۳ شب به اهتمام اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری نیشابور برنامه علمی تاریخی خیام ویژه معرفی آثار مکتوب مربوط به خیام توسط استاد حسن نظریان وحمید خادمی، معرفی آثار باستانی دوران سلجوقی همزمان با خیام مربوط به نیشابور توسط مرضیه خانلقی و بررسی سفالینه‌های دوران سلجوقی توسط مرجان موحد در فضای مجازی برگزار خواهد شد.

قامتی بیان کرد: روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹ ازساعت ۲۱ الی ۲۳ شب به همت دانشگاه نیشابور همایش علمی بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور اساتید وخیام شناسان از جمله دکتر مجدالدین کیوانی استاد دانشگاه خوارزمی وسردبیر نشریه میراث مکتوب با مقاله ملاحظاتی گذرا درباره حضور خیام در غرب، دکترمجید میرزا وزیری استاد دانشگاه مشهد با مقاله آرایه‌های ادبی و مفاهیم ریاضی، دکترمحمد باقری از پژوهشکده تاریخ علم تهران با مقاله آشنایی با خیام ریاضیدان ودکتر حسن صادقی سمرجانی رئیس دانشگاه نیشابور با مقاله خیام در مقام اعتراض به سیاست‌های خرد ستیز عصرسلجوقی در فضای مجازی به آدرس:live.neyshabur.ac.ir برگزار می‌گردد.
بیشتر بخوانید: نیشابور شهری با قدمت پنج هزار ساله
او تصریح کرد: اداره آموزش وپرورش نیشابور نیز مسابقه ادبی «چله چارانه» ویژه بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام نیشابوری در شبکه مجازی شاد برپا نموده و همچنین جشنواره دیجیتالی هود (هنر، ورزش، دانش) را با همکاری پژوهش سرای دانش آموزی زنده یاد سینا مسیح آبادی، کارشناسی تکنولوژی و گروه‌های آموزشی و مشارکت دانشگاه فرهنگیان بین معلمان، دانشجو معلمان و دانش آموزان (با مشارکت والدین) و با هدف ایجاد زمینه بروز و رشد خلاقیت برگزار می‌نماید.

رئیس ستاد بزرگداشت روز ملی حکیم خیام نیشابوری تاکید کرد: پویش خانواده کتابخوان هم با رویکرد خیام شناسی توسط اداره کتابخانه‌های عمومی نیشابور ویژه عموم علاقمندان در سطح شهرستان نیشابور برگزار خواهد شد.

قامتی اظهار کرد:همچنین هنرمندان، فرهیختگان وانجمن‌های فرهنگی، هنری وادبی نیز با برپایی پویش‌های مختلف در فضای مجازی بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام نیشابوری را گرامی داشته و برغنای روز‌های ملی ابرشهر ایران «نیشابور» افزوده اند.
انتهای پیام// ر. ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خیام نیشابوری کرونا ویروس فضای مجازی بزرگداشت خیام حکیم عمر خیام نیشابوری بزرگداشت روز ملی حکیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی

رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است، گفت: در برگزاری آیین و ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران، فقط نگاه سازمانی نداریم بلکه با نگاهی ملی و در راستای ارتقای جلوه بین‌المللی و جهانی ایران به استقبال برگزاری این بزرگداشت رفته‌ایم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قرارگیری در آستانه برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد فعالیت دانشگاه تهران، گفت: ما می‌دانیم که واقعیت‌های سنت دانشگاهی در تمدن ایران که دنیا به آن اعتراف دارد، محدود به چند دهه سابقه دانشگاهی نیست بلکه برای شکل‌گیری دانشگاه در قالب مدرن، مجموعه ساختمان‌هایی در ۹۰ سال گذشته برای دانشگاه تهران شکل گرفت و دارالفنون به آن منتقل شد. نهادهای بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد که اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با حضور در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به توضیح مبانی انضمام قدمت نهادهای علم ایران به سابقه دانشگاه تهران پرداخته و در پی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران و تدوین نظامی برای سنت دانشگاهی را به دانشگاه تهران واگذار کرده است، افزود: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد. اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر داریم و در حال باززنده‌سازی این سیر تکامل هستیم و باور داریم دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
مقیمی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، ماموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران بر تلاش علمی برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهادهای علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران تاکید کرد و اظهار داشت: مبنای قانونی قوی و اسناد پشتیبان علمی برای انضمام قدمت دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران فراهم شده است. در نظر گرفتن چند دهه قدمت برای دانشگاه تهران، با واقعیت تمدنی ما سازگار نیست بلکه دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تایید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده است. دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در سپهر علم و فرهنگ کشور می‌درخشد و میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.

مقیمی در ادامه سخنانش به نقد کم‌کاری‌ها در تبیین و تبلیغ تاریخ تمدن ایران زمین و خدمات متقابل اسلام و ایران پرداخت و تصریح کرد: جریان‌های تقابلی با ارزش‌های تمدنی ما، هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را نشانه گرفته‌اند. تلاش‌های سازماندهی‌شده برای رنگ باختن هویت ایرانی و فراموش شدن افتخارات تمدنی و ترویج حس شیفته غرب شدن، در حالی صورت می‌گیرد که رویکرد تقابلی آنها به دنبال این است که هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را زیر سوال ببرد.

وی افزود: در اسرائیل با برگزاری جشن پوریم معتقد هستند که به نوعی موفق شده‌اند تمدن ایرانی را به زمین بزنند و عده معدودی از مدعیان ملی گرایی که تقابل با فرهنگ اسلامی را در پیش گرفته اند، بدلیل جهالت یا دین ستیزی، بدون اینکه از فلسفه شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و ارزشهای فرهنگی آن آگاه باشند، از اقدامات آن حمایت می‌کنند. بنابراین باید همگان را به تمدن و هویت ایرانی توجه بدهیم و بیشتر آگاهی‌بخشی کنیم. به شدت به کار کردن بر روی تمدن و هویت ایرانی نیاز داریم.

این درحالی است که بعضی افراد نادان دوست‌نما نیز از سوی دیگر می‌گویند وقتی از اسلام صحبت می‌کنیم، تمدن ایرانی را باید کنار بگذاریم. این حرف نابجایی است و به نوعی همکاری و همراهی با همان‌ افرادی است که تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند. این افراد که به ظاهر خود را متدین و مدافع نظام و رهبری نشان می‌دهند اتفاقا برعکس دیدگاه رهبری اقدام می‌کنند و به نظام ضربه می‌زنند. معتقدیم خروجی این دیدگاه افراطی که می‌خواهد تمدن ایرانی را مورد هجمه قرار دهد متناسب با همان رویکردی عمل می‌کند که غربی‌ها تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند.

مقیمی با اشاره به اینکه ویل دورانت کانون تمدن‌سازی در ایران را دانشگاه جندی شاپور دانسته است، افزود: دانشگاه یکی از ارکان سه گانه تمدن است و یکی از مبناهایی که بخواهیم قدرت یک تمدن و نظام‌مندی یک حکومت را ارزیابی کنیم، وجود دانشگاه‌ها است. در بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی در ایران که 8 خرداد ماه همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهادهای دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده به عنوان ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

مقیمی با اعلام اینکه معاونان اداری و مالی و معاونان اجرایی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران به عنوان رابط و حلقه اتصال واحدهای دانشگاهی با ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همکاری خواهند داشت، گفت: انتظار می‌رود در هر دانشکده حداقل یک رویداد مهم و متفاوت همزمان با برگزاری این بزرگداشت در طول سال ۱۴۰۳ اجرا شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: روز هشتم خرداد ماه از هر دانشکده دانشگاه تهران، تعدادی فارغ‌التحصیل یا دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند به صورت نمادین در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران حضور پیدا کرده و لباس فارغ‌التحصیلی به تن می‌کنند که از این افراد با حضور هیات رئیسه دانشکده‌ها تجلیل ‌می‌شود. همچنین عکس یادگاری در سردر دانشگاه با حضور این منتخبین دانشکده‌ها خواهیم داشت.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از اجرای نماد ویژه و فاخر برای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سال فعالیت دانشگاه تهران در چهارراه واقع در پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین از برگزاری اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس روسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • مراسم بزرگداشت سردارشهیدجواددوربین درانزلی برگزار می شود
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • تجلیل از استاد نمونه دانشگاه حکیم سبزواری
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • گرامیداشت روز معلم در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است