Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@06:44:29 GMT

اشعار عمر خیام مورد توجه شُعرای جهان عرب است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۶۵۶۲

اشعار عمر خیام مورد توجه شُعرای جهان عرب است

​خانم حذامی محجوب، استاد دانشگاه تونس در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با موضوع «رازی میان گلبرگ‌ها، نگاهی به شعر و عرفان حکیم عمر خیام نیشابوری» گفت: اشعار عمر خیام مورد توجه شُعرای جهان عرب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت فرارسیدن بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری، شاعر بزرگ ایرانی، گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با موضوع «رازی میان گلبرگ‌ها، نگاهی به شعر و عرفان حکیم عمر خیام نیشابوری» با حضور خانم حذامی محجوب، استاد دانشگاه تونس و عضو انجمن دوستی ایران و تونس و خانم زهرا عامری، کارشناس محترم معاونت امور بین‌الملل بنیاد سعدی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش خیام‌پژوهی در تونس و جهان عرب

در این گفت‌وگوی زنده که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس و معاونت بین‌الملل بنیاد سعدی صورت گرفت، محجوب ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجمن دوستی ایران و تونس در راستای تحکیم روابط فرهنگی دو کشور، به بررسی موضوع گرایش و اشتیاق پژوهشگران و اساتید دانشگاه‌های تونس به تألیف و ارائه مقالات ادبی در خصوص شاعران بزرگ فارسی زبان مانند حافظ، مولانا، عمر خیام و ... پرداخت و تاریخچه‌ای از آثار ‌ترجمه‌ای خیام به زبان عربی را ارائه کرد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع خیام‌پژوهی در تونس و جهان عرب، به بررسی اشعار عمر خیام که مورد توجه شُعرای عرب قرار گرفته است، پرداخت و آن را نشان از ارتباط روحی میان شُعرای فارسی‌گوی و شعرا و ادبای جهان عرب توصیف کرد.

این استاد دانشگاه تونس به موضوع آموزش زبان فارسی و علاقه غیر فارسی‌زبانان به فراگیری آن اشاره و تأکید کرد: زبان فارسی همچون پُلی فرهنگی میان دو کشور ایران و تونس موجب انتقال فرهنگ، آداب و رسوم و نیز معرفی آثار ادبی گرانمایه ایرانی به علاقه‌مندان تونسی و دیگر کشورها است.

وی ادامه داد: گسترش آثار تألیفی و ترجمه شده در حوزه‌های شعر و ادبیات دو کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: خیام جهان عرب شعر عمر خیام جهان عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۶۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت امام خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: معلمی شئون و حوزه های مختلفی دارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) برای تاسیس جامعه کوچک مدینه النبی رنج های دلسوزانه ای را متحمل شدند، افزود: با وجود بسیاری از کاستی ها اثر قرآن آنقدر موثر و ملموس بود که برخلاف محرومیت جامعه از مفسران قرآنی شاهد انقلابی علمی در جهان بودیم، و تمدنی در جهان رقم خورد که تمام تمدن های علمی و سیاسی و اقتصادی پیش از خود را در محاق قرار داد، به گونه ای که در قرن ششم تا هشتم شاهد جریان فزاینده علمی بودیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به سیر تطور جهان اسلام در گذرگاه‌های مختلف تاریخی اشاره کرد و گفت: آثار عمل به قرآن در قرن‌های ابتدایی آغاز اسلام مشاهده شد. «حیرت نامه» نوشته نخستین جهانگرد ایرانی و نشان دهنده تسخیر جان انسان ها توسط مبانی اسلامی و قرآنی بود؛ انسان شرقی وقتی با این تمدن مواجه می شد، قالب تهی می کرد.

وی عنوان کرد: در مواجهه با غرب و تمدن غربی شاهد روشنفکران احیاگر و کنشگرانی بودیم که عمل به قرآن و توجه به معارف قرآنی را انکار دستاوردهای بشری می پنداشتند و دنبال این بودند که آموزه های غرب و شرق را مخلوط کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه گروهی با اصالت دادن به دستاوردهای تمدن غربی به دنبال توجیه دینی و اسلامی بودند، تصریح کرد: گروهی به دنبال کشف علل عقب ماندگی تاریخی مسلمانان و کاوش گنجینه های تمدن خفته اسلام در سرزمین‌های اسلامی بودند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه ما به دنبال مقابله با روش های مختلف استعماری، اتفاقات جنگ ها، دوران مشروطه و انحرافات جریان واداده غرب گرا بودیم، اظهار داشت: در پیام سیاسی امام خمینی (ره) قرآن و دعوت به این کتاب آسمانی اولین حرکت سیاسی امام(ره) برای رهایی اسلام از چنگال غرب است. در اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب باور به قرآن و تحقق وعده‌های قرآنی جایگزین وعده‌های بی پایه اندیشه‌هایی است که بر خلاف قرآن و بر پایه اندیشه‌ای مادی بنا شده است.

وی اسلامی شدن علوم انسانی را مهمترین جلوه حرکت قرآنی در علوم انسانی دانست و افزود: در علوم انسانی مبانی و پیشرفت‌ها، ابتدا علم را متحول کرده و این امر مهم، موضوع بنیادی تفاوت علوم انسانی با سایر علوم است.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه به برجسته ترین تحولات سیاسی جهان در ماه‌های اخیر اشاره و مقاومت مردم غزه را تجلی مقاومت و صبر قرآنی امت اسلام دانست و تشریح کرد: اسرائیل با اینکه چند برابر بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی و در سایه حمایت، تایید، سکون و سکوت غربی ها، غزه را مورد حمله قرار داده است اما غرب در مقابل مقاومت مردم فلسطین درمانده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به فرازهایی از نامه امام خمینی (ره) به گورباچف پرداخت و گفت: امامی که به فروپاشی شوروی از دو سال قبل ندا داد، به تاریخ انقضای لیبرال دموکراسی در گذر زمان نیز تصریح کرده است.

وی به وعده‌های صادق معارف قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری‌های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت بازشناسی رسالت تاریخی، با بیان اینکه ایران اسلامی به قله‌های کرامت انسانی و حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است، عنوان کرد: الزامات نقش آفرینی در قله عقل و عدل جهانی نیازمند حضور پرشور و مخلصانه اساتید معارف اسلامی حوزه و دانشگاه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید (+لینک)
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • امتیازات ویژه صرافی کوینکس برای فارسی زبانان جهان
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات