Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی استاد ادبیات دانشگاه بیرجند گفت: در حالی که در دانشگاه‌های غرب علوم مربوط به خیام نیشابوری تدریس می‌شود، اما در ایران آن چنان که باید در آموزش و همچنین رسانه‌های دیداری به آن پرداخته نشده است.

مراد علی واعظی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نیشابوری‌ها خیام را شاعر می‌دانند؛ در حالی که خیام شاعر نیست، او یک ریاضیدان بزرگ است، اما شعر نیز سروده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عمر خیام یک منجم بزرگ و فیلسوف و پزشک است، افزود: این تقویمی که امروزه ما از آن استفاده می‌کنیم ابتکار خیام و پژوهشگران دیگری است که به این شکل تنظیم شده و مشکلات کم و زیاد ریاضی آن را برطرف کردند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه این نبوغ را هر چند سال یک بار در انسان‌ها می‌توانیم پیدا کنیم که کسی آنقدر ریاضی را بداند، تصریح کرد: در دانشگاه‌های غرب در حال حاضر، درس تاریخ علم و در علوم مختلف کتاب‌های خیام را تدریس می‌کنند و از آن به عنوان پیشگام  یاد می‌شود.

واعظی اظهار کرد: در دوران مختلف همواره سعی شد عمر خیام را دور از دین و مذهب معرفی کنند که از چشم مردم بیفتند و بعضی از مردم از روی جهالت به این شایعات دامن می‌زدند.

وی با بیان اینکه دانش بزرگ شاعرانی چون خیام، یادشان را تاکنون به نیکی و بزرگی زنده نگه داشته است، افزود: اما آن اندازه که لازم است و برای جامعه ضروری است از این گنجینه‌ها استفاده نمی‌کنیم.

واعظی تصریح کرد: واقعیت این است که صدا و سیما و فضای مجازی هنوز نتوانسته‌ آن چنان که باید به این گنجینه‌ها بگپردازد در حالی که اگر این بزرگان در هر کشوری بودند، زمینه استفاده بهتری از نام و آوازه شان فراهم بود.

وی بیان کرد: فضای مجازی و صدا و سیما و رسانه‌های ما باید پر از نام و آوازه این افراد باشد که متاسفانه نیست و باید بیشتر به آنان توجه کرد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: وقتی جوان ما بداند که چه سابقه بلندآوزه‌ای دارد، خود را بزرگ‌تر از این دیده و در مجامع بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته و به هر راهی روی نمی‌آورد.

واعظی خاطرنشان کرد: اگر این مقدار هزینه ای که صرف ترجمه فیلم های تخیلی می شود صرف تولید فیلم‌هایی با هدف نشان دادن بزرگان و مفاخر ایران زمین شود، سود بیشتری نصیب آیندگان و نسل حاضر خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری عمر خیام ادبيات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!

به گزارش همشهری آنلاین تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان)، به نقل از یک منبع آگاه از خاندان پادشاهی عربستان سعودی مدعی شد که ریاض به تل‌آویو هشدار داده، هرگونه حمله نظامی به رفح، «عادی‌سازی روابط» با عربستان سعودی را «دور می‌کند»، امری که تل‌آویو را مقابل یک «گزینه دشوار» قرار داده است.
کان گزارش داد که ریاض از طریق آمریکایی‌ها به تل‌آویو هشدار داده که حمله زمینی به رفح «خطای بزرگی» است که عادی‌سازی روابط را دور می‌کند، زیرا «در این صورت، ریاض به مانند یک دولت خائن دیده خواهد شد».
این منبع سعودی افزود که عربستان تا زمانی که یک کشور فلسطینی تشکیل نشود، نمی‌تواند با اسرائیل عادی‌سازی داشته باشد. ریاض به حکم جایگاهش در میان کشورهای اسلامی «نمی‌تواند این کارت خود را از دست بدهد».
روزنامه معاریو چندی پیش طی گزارشی نوشت که آمریکا در علن و رسانه‌ها به اسرائیل توصیه می‌کند که قبل از چاره‌اندیشی برای آوارگان رفح، به آن حمله نکند اما در جلسات خصوصی با قاطعیت بیشتر به اسرائیلی‌ها می‌گوید «اصلا وارد رفح نشوید».
یکی از مسئولان بلندپایه آمریکایی به خبرنگار روزنامه معاریو گفته «ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که حماس را به حال خود رها کند بلکه می‌گوییم بدون نابود کردن رفح، راه‌های دیگری هم برای تحت پیگرد قرار دادن سران حماس وجود دارد».
«توماس فریدمن» ستون‌نویس مشهور «نیویورک تایمز» نیز نوشت که آمریکا در مدت اخیر سیاست حمایت از عادی‌سازی با ریاض را به عنوان یک «دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ غزه» در پیش گرفته است و به همین دلیل نیز نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو باید بین حمله به رفح و یا مسیر نزدیکی به ریاض یکی را انتخاب کند.

کد خبر 848922 برچسب‌ها خبر ویژه اسرائیل عربستان

دیگر خبرها

  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • پوستکوعلو: نمی‌توان به بهانه تیم‌سازی در دستیابی به موفقیت ناکام ماند
  • مهار آتش سوزی انبار و کارگاه بزرگ ذغال سازی در مشهد
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • معلمان باید به نقش و جایگاهشان افتخار کنند
  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند