Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مریم میرزاخانی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف و برنده‌ی دو مدال طلای المپیاد جهانی ریاضیات بود که پس از اخذ مدرک کارشناسی در ایران، دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

او اولین زن و تنها ایرانی برنده‌ی جایزه‌ی فیلدز بود. میرزاخانی در ۲۳ تیر ماه سال ۱۳۹۶، به دلیل ابتلا به سرطان پستان درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۹۷، اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران روز تولد مرحوم مریم میرزاخانی را به عنوان "روز زنان در ریاضیات" در جهان نامگذاری کرد. از آن زمان تاکنون هر ساله در این روز برنامه‌های زیادی در کشور‌های مختلف جهان برای پاسداشت مقام مریم میرزاخانی و توجه به نقش زنان در پیشبرد ریاضیات برگزار می‌شود.

سایت ۱۲ می، وب‌سایتی است که از سوی کمیته زنان اتحادیه جهانی ریاضیات ایجاد شده تا مراسم‌هایی که به مناسبت بزرگداشت مریم میرزاخانی برگزار می‌شود را بررسی و اطلاع‌رسانی کنند. در سال ۲۰۲۰، ۱۵۲ برنامه که به مناسبت "روز زنان در ریاضیات" برنامه‌ریزی شده بود در این وب‌سایت اطلاع‌رسانی شد. بخش زیادی از این برنامه‌ها، پخش مستند "اسرار رویه‌ها؛ ژرف‌بینی ریاضی مریم میرزاخانی "بود. این مستند که در کانادا، ایران و آمریکا ساخته شده بود، در ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد.

بر اساس اعلام این وب‌سایت، در سال ۲۰۲۱، ۱۲۱ برنامه در کشور‌های مختلف برگزار شد و ۳۰۰۰ نفر از ۱۰۸ کشور جهان برای تماشای مستند اسرار رویه‌ها ثبت‌نام کردند. یکی از این ۱۲۱ برنامه، مراسم گرامیداشتی است که از سوی دانشگاه الزهرا به مناسبت گرامیداشت مریم میرزاخانی برگزار می‌شود.

دکتر ترانه تجویدی، دبیر برگزاری این مراسم در گفتگو با ایسنا با بیان این که از سال ۱۳۹۷، روز تولد مریم میرزاخانی، به پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، "روز جهانی زنان در ریاضیات" نامگذاری شد، گفت: سال گذشته، به دلیل شیوع کرونا اولین مراسم آنلاین گرامیداشت روز جهانی زنان در ریاضیات توسط دانشگاه الزهرا برگزار شد.

وی درباره‌ی برنامه‌ی دانشگاه الزهرا برای گرامیداشت مقام مریم میرزاخانی و روز ملی ریاضیات، بیان کرد: امسال نیز با توجه به این که روز چهارشنبه، روز ملی ریاضیات و میلاد حکیم عمر خیام است، دانشگاه الزهرا در حال برگزاری یک برنامه‌ی سه روزه برای گرامیداشت زنان در ریاضیات و روز ملی ریاضیات از دوشنبه تا چهارشنبه‌ی هفته‌ی جاری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: از آن جایی که دانشگاه الزهرا تنها دانشگاه مخصوص بانوان است، برای انگیزه‌بخشی به زنان و به خصوص دختران جوان به دنبال این است که با توجه به کم‌انگیزگی دانشجویان و دانش‌آموزان به ریاضیات، برنامه‌هایی را برای افزایش علاقه آن‌ها به ریاضی برگزار کند. در همین راستا، دو نفر از سخنرانان این مراسم گرامیداشت از دانش‌آموختگان خانم موفق دانشگاه الزهرا هستند.

تجویدی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی برنامه‌های سایر کشور‌ها برای بزرگداشت مریم میرزاخانی، خاطرنشان کرد: تولد مریم میرزاخانی روز دوازدهم ماه می‌است و با توجه به این موضوع، یک وب‌سایتی با آدرس دوازدهم می‌ایجاد شده است که برنامه‌های گرامیداشت مرحوم میرزاخانی در سراسر دنیا را پس از بررسی و تایید، اطلاع‌رسانی می‌کند. در سال ۲۰۲۰، از میان ۱۵۲ برنامه‌ی بین‌المللی، دو برنامه در ایران برگزار شد، برنامه دانشگاه الزهرا و برنامه‌ی بنیاد مریم میرزاخانی. خوشبختانه امسال این برنامه‌ها افزایش بسیاری در ایران داشته است و از میان حدود ۱۲۱ برنامه‌ی بین‌المللی که تاکنون در این وب‌سایت ثبت شده، بیش از ۱۰ برنامه از ایران به ثبت رسیده است که برنامه‌ی دانشگاه الزهرا یکی از این برنامه‌هاست. برای مسئولان ثبت این برنامه‌ها در این وب‌سایت، این نکته که سخنرانان از میان زنان باشند، بسیار حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید

بورسیه تحصیلی به نام «مریم میرزاخانی» در دانشگاه استنفورد

در ادامه‌ی این گفتگو، مدیر گروه ریاضی دانشگاه الزهرا درباره‌ی موانع پیش روی زنان برای تحصیل در رشته‌ی ریاضیات بیان کرد: احساس می‌کنم مشکل گاهی به دلیل دشواری رشته ریاضیات و گاهی به دلیل عدم اطلاع از آینده رشته ریاضیات است. یکی از عللی که سعی می‌کنیم با برنامه‌های مختلف علاقه به رشته‌ی ریاضیات را افزایش دهیم، وجود همین موانع مذکور است. یکی از سخنرانی‌های این مراسم گرامیداشت درباره‌ی تاریخچه‌ی ریاضیات است. البته ضعف علمی دوران دبیرستان هم تاثیر زیادی دارد و کار را برای دانشجویان دوره‌ی کارشناسی دشوار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این دانشجویان، بنیه‌ی ضعیف علمی را از دوره‌ی کارشناسی به کارشناسی ارشد منتقل می‌کنند و نهایتا در مسیر خود با چالش‌های جدی روبرو می‌شوند. ما دانشجویان خانم بسیاری را داریم که ادامه تحصیل دادند و در عرصه‌ی ریاضیات بسیار موفق ظاهر شدند. به طور کلی مسئولیت‌های جانبی زندگی ممکن است تاثیرگذار باشد، اما باور داشتن به توانایی‌های خود می‌تواند باعث شود که زنان در علم ریاضیات بسیار موفق باشند. مریم میرزاخانی یک نمونه‌ی قابل قبول و انگیزه‌بخش برای زنانی است که می‌خواهند در حوزه ریاضیات فعالیت کنند.

در گذشته، ایران مهد ریاضیدانان برجسته‌ای، چون خیام، غیاث‌الدین جمشید کاشانی، خواجه نصیرالدین طوسی و ابوبکر کرجی بوده است. با درخشش مریم میرزاخانی در سال‌های اخیر دوباره نام ایران در عرصه‌ی ریاضیات بر سر زبان‌ها افتاد. توجه به مسیری که گذشتگان در علم ریاضیات طی کردند و افتخاری که مریم نصیب ایرانیان کرد می‌تواند چراغی برای ترسیم راهی باشد که طی آن بیش از پیش استعداد‌های خفته‌ی ریاضیات را در میان دانش‌آموزان و دانشجویان این کشور بیدار کرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مریم میرزاخانی مریم میرزاخانی روز زنان در ریاضیات ی دانشگاه الزهرا زنان در ریاضیات مریم میرزاخانی برنامه ها وب سایت ی ریاضیات برنامه ی درباره ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد

شهرام فرجی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با ۱۲ اردیبهشت روز پاسداشت مقام معلم، نمایشگاه خوشنویسی با عنوان قدر استاد و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در نگارخانه شهید شهرانی شهرکرد گشایش یافت.

وی افزود: ۴۵ نفر از استادان، مدرسان و هنرجویان رشته خوشنویسی استان با به نمایش گذاشتن آثار خود در نمایشگاه قدر استاد، روز معلم را گرامی داشتند.

فرجی اضافه کرد: در این نمایشگاه ۶۰ تابلوی خوشنویسی در قالب نستعلیق، شکسته‌نستعلیق، کتابت نستعلیق، سیاه‌مشق، ثلث و نقاشی‌خط به نمایش گذاشته شده است که بسیاری از آنها مضامینی مرتبط با جایگاه علم و دانش را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

حضور هنرمند خوشنویس چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه جهانی هنر‌های قرآنی

وی با بیان اینکه آثاری از استادان محمد ابراهیمیان، جمشید مردانی، علیرضا بسیج، بیژن روحی، محمود ضیائی، علیرضا امامیان، خدابخش چمن و طیبه امیرخانی در نمایشگاه قدر استاد در معرض دید عموم قرار گرفته است، ادامه داد: این نمایشگاه تا ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ پذیرای علاقمندان است.

فرجی افزود: قاسم همتی، آرشام کوهی فایق، نادر طاهری، افسانه کریمی، نرجس رئیسی، الهه حیدری، محمود محمودی، عنایت‌الله صالحی، صفرعلی امیدی، سمیه خدادادی، آذر درخشنده، جمیله خدابخشی، مجتبی بسیج، بهره حسینی، زینب ضیائی، مریم رئیسی، مرضیه شفاعتی فر، مسلم امیدیان، بیژن روحی، علی صادقی زاده، نجمه صالح زاده، مریم حیدری مریم هاشمی، مهدی فرازنده، مهلا نجفی، سمیه صادقی، فرشته محمدی، آمنه موسوی، صادق خاکسار حقانی، نجمه فتاحی، خدیجه سلیمانی، حشمت‌الله اصلانی، علیرضا محمدی، مریم عسگری، بهمن تاج‌بخش، الهام عابدی و مسعود شرافت نیز از جمله هنرمندانی هستند که در برپایی این نمایشگاه مشارکت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • متولدین این ماه‌ها از بقیه بااستعدادترند!
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • بیداری امروز جوانان دنیا مرهون روشنگری رهبر انقلاب است
  • بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد